Testfräsning i furu

Denna helg så fick jag lite tid att spendera i hobbyrummet, vurmstan som jag kallar det. Hann med att fräsa lite olika saker och även att lära mig nya trick i CAD programmen jag använder. Här följer lite text och bilder på helgens hobbyverksamhet.

 

Testfräsning med workbee’n i furu

Efter att ha spenderat lite tid på webben och blivit inspirerad av alla fina saker folk har tillverkat i sina cnc fräsar världen över, så bestämde jag mig för att börja med att tillverka en gammaldags skylt i furu.

Här kommer en liten video på hur det såg ut när fräsen tillverkade skylten:

Och här nedan ser ni resultatet.

20180511_211116

När jag gjorde denna skylt så använde jag mig utav 2 st olika fräsar.  En 90 graders vbit fräs för att fräsa texten, konturen och linjen som följer konturen på ovansidan, samt en 2-skärig rak pinnfräs för att skära ut skylten.

När jag gjort denna skylt så ville jag testa att göra något i 3d. Och eftersom jag äger en cadillac från 1961 så tyckte jag att det passade att göra en cadillac logga.

Tyvärr så filmade jag inget när jag fräste denna.

20180512_222302

Verktyget jag använde mig utav var en radiefräs (ball nose) med radien 1 mm. Storleken på loggan är ca 135×140 mm. Resultatet är ok, men hade nog blivit bättre om jag valt en pinnfräs med mindre radie. Cadillac loggan tog ca 1 timme att fräsa.

Tillverkade även några såna här spännjärn i trä innan jag började det med det roliga.

Spännjärn i trä.
Spännjärn i trä med ställbar bakdel. Sitter en justerbar m6 skruv i en islagsgänga på undersidan.
På undersidan av spännjärnet av trä ser vi islagsgängan för m6 skruv.
På undersidan av spännjärnet av trä ser vi islagsgängan för m6 skruv.

Det var allt för denna gång. Fler bilder och videor på saker gjorda med cnc fräsen kommer att komma inom den närmsta tiden. Håll utkik. 🙂

 

 

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar