Handdukshängare i trä

handdukshängare med texten home laserskuren.

Många idéer om vad man skulle kunna göra med lasern dyker upp i huvudet varje dag. Inspirerad av saker som man ser på internet, som man kan göra annorlunda och unika. Den här gången har jag gått och funderat på en handdukshängare i trä med något motiv ovanför krokarna / knopparna ett tag. Val av motiv känns oändligt, text, hundar, katter, bilar, loggor osv. Valde som första försök texten HOME, som verkar vara populärt när det gäller saker som är gjorda i trä. Valde också färgen vit, fast jag tycker att den är svår att måla, men övning ger färdighet! Eller? Knopparna målade jag svarta för att få lite kontrast men skulle nog passa med vitt också.

Lite text och bilder på hur den kom till…..

Handdukshängare ritad i coreldraw.
Handdukshängaren färdigritad i coreldraw. Det följde med lite mjukvaror med lasern som man kan använda för att rita och redigera bilder. Jag använder mig utav flera mjukvaror, men har börjat använda coreldraw mer och mer eftersom det nu är sammankopplat med lasern.

Började med att rita upp handdukshängaren i coreldraw med dem måtten som jag ville ha. Ritade 2 st 4 mm hål i ytterkanterna för att kunna skruva fast hängaren i väggen. Ritade även hålen för knopparna i rätt dimension med bra passning. På bilden ovan ser ni den färdiga ”ritningen” klar att skickas till lasern.

 

Handdukshängaren laserskuren
Handdukshängaren efter att den blivit laserskuren.

Som ni ser på bilden ovan så blir det man skurit ut med lasern lite svedd i kanterna. Detta går att undvika om man tejpar området med maskeringstejp. Skall det målas så spelar det ingen roll. Går även att sandpappra efteråt för att ta bort det brända.

 

Bild på träknoppar.
Bild på träknopparna som användes, före målning.

 

handdukshängare med texten home laserskuren.
handdukshängare färdigmålad.

Så här blev resultatet, färdigmålad men ej fastskruvad på väggen. Endast uppsatt med dubbelhäftande tape för att visa hur det skulle kunna se ut när den sitter fast på väggen.

 

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar