Call of duty – Väggklocka

Det är fredag och jag är hemma med min son som är nyopererad. Perfekt dag för lite hobbyverksamhet i källaren medans han vilar. Tänkte jag skulle försöka mig på att göra en väggklocka åt honom. Eftersom hans favoritsysselsättning är att spela ps3/ps4 och spelet som gäller är call of duty, så tyckte jag att ansiktet från COD ghost passar som motiv. Materialet jag tänkt använda är plexiglas som jag målar, lasergraverar och tillslut laserskär i rätt form.

Sätter mig vid datorn och börjar försöka rita en klocka i CorelDraw. Är mer jobb än jag trodde att rita en klocka. Vrida symboler i rätt vinklar och räkna ut placeringen tar en hel del tid.

cod clock coreldraw

Efter ca 1 timmes ritande så har jag till slut (äntligen!!) en bild som jag kan använda i lasern och som jag är ganska nöjd med. Lite redigering sker i paint .net innan vi kan använda bilden i lasern.

clock_web

Tog en bit plexiglas och målade den svart på ena sidan. Här nedan ser vi den färdigmålad, liggandes i lasern. Färdig för bearbetning.

cod clock painted plexiglass

Laddar bilden och ställer in alla parametrar för graveringen i laserprogrammet.

cod clock laserdrw

Lasergraveringen är färdig och lasern håller på att skära ut klockan i rätt storlek. Även hål för urverket skärs ut i mitten av cirkeln.

cod clock laser cut

Efter att jag skurit ut klockan och hålet för urverket så är det dags att måla lite igen. Lite rengöring och sen täcka det lasergraverade området med vit färg. Nedan ser vi klockan målad med vit färg.

COD clock white back

När färgen torkat monterades urverket och sedan var klockan klar för upphängning.

cod clock finished

Måste säga att jag vart rätt nöjd med resultatet för att vara första försöket. Liten miss att klockvisarna är svarta och syns lite dåligt mot den svarta bakgrunden. Något att tänka på ifall man skall göra en till klocka i framtiden.